Pažitka
Název:

Květákový krém


Květákový krém


Ingredience:
Ingredience:
máslo50 g
nadrobno krájená cibule1/2 ks
stroužky česneku na plátky2 ks
vařený květák700 g
vařené nové brambory250 g
kuřecí vývar300 ml
mléko150 ml
smetana ke šlehání50 ml
sůl1 špetka
pepř čerstvě mletý1 špetka
Postup přípravy:

Květák mám nejradši smažený, ale pro tentokrát udělám výjimku a pochutnáme si na výborném krému, který umocní krásně opečené křupavé krutonky.

1. V hrnci nechte rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibulku, tak aby změkla. 
2. Poté přidejte i nakrájený česnek, který spolu s cibulkou ještě chvíli restujete. 
3. Poté do hrnce vsypte uvařené brambory a květák, které zalijete kuřecím vývarem a necháte cca 5min problublat.
4. Přidejte odměřené mléko a smetanu ke šlehání.
5. Mezi tím, si na pánvi opečte krutonky. Já je mám nejraději z vesnického bochníku, který je plný semínek.
6. Hrnec s polévkou odstavte ze sporáku a polévku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Já osobně ji mám raději, když jsou tam stále kusy zeleniny.
7. Dochuťte solí, pepřem a ihned podávejte ozdobené opečenými krutonky.
 
... with love Dominika
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno