Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 1 ks |
menší květák | 1 ks |
silný drůběží vývar | dle potřeby |
babské ucho neboli šalvěj | pár lístků |
máslo | kousek |
citronový pepř | špetka |
citronový pepř | špetka |
mořská sůl | špetka |
olivový olej | trochu |
Dostala jsem dárek, moment překvapení a ohromná radost..nic jiného jsem si nemohla přát. Je to asi dost vidět na fotografiích, ta velká změna. Zatím se s přístrojem spíše seznamuji a snažím se ho pokořit. Dost možná by se hodilo i pár hodin odborného školení, tolik čudlíků a funkcí...
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky, silné tak zhruba 1 cm. Kousky dýně narovnáme do menšího pekáčku, posypeme pepřem a solí, zakápneme olejem a rukama pořádně promícháme. Při 180 stupních zhruba 30 minut pečeme, přičemž jednotlivé kousky dýně v polovině pečení obrátíme.
Syrový květák rozmixujeme na drobno a na lžíci másla lehce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, případně dosolíme, dopepříme a dusíme na skus.
Květák přisypeme do pekáčku k měkké dýni a opatrně promícháme. Celou směs přelijeme šalvějovým máslem. Na to potřebujeme rozehřát máslo (asi dvě lžíce), do kterého vhodíme posekané lístky šalvěje, které krátce orestujeme.
Pekáček vložíme zpět do trouby a necháme asi 5 minut pořádně rozvonět.
Podrobné info: