Pažitka
Název:

Květákový "kuskus" s pečenou dýní a šalvějovým máslem

paleo, whole30


Květákový "kuskus" s pečenou dýní a šalvějovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1 ks
menší květák1 ks
silný drůběží vývar dle potřeby
babské ucho neboli šalvěj pár lístků
máslo kousek
citronový pepř špetka
citronový pepř špetka
mořská sůl špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Dostala jsem dárek, moment překvapení a ohromná radost..nic jiného jsem si nemohla přát. Je to asi dost vidět na fotografiích, ta velká změna. Zatím se s přístrojem spíše seznamuji a snažím se ho pokořit. Dost možná by se hodilo i pár hodin odborného školení, tolik čudlíků a funkcí...

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky, silné tak zhruba 1 cm. Kousky dýně narovnáme do menšího pekáčku, posypeme pepřem a solí, zakápneme olejem a rukama pořádně promícháme. Při 180 stupních zhruba 30 minut pečeme, přičemž jednotlivé kousky dýně v polovině pečení obrátíme.

Syrový květák rozmixujeme na drobno a na lžíci másla lehce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, případně dosolíme, dopepříme a dusíme na skus.

Květák přisypeme do pekáčku k měkké dýni a opatrně promícháme. Celou směs přelijeme šalvějovým máslem. Na to potřebujeme rozehřát máslo (asi dvě lžíce), do kterého vhodíme posekané lístky šalvěje, které krátce orestujeme.

Pekáček vložíme zpět do trouby a necháme asi 5 minut pořádně rozvonět.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno