Pažitka
Název:

Květákový mozeček na slanině a lahůdkové cibulce


Květákový mozeček na slanině a lahůdkové cibulce


Ingredience:
Ingredience:
květák800 g
slanina200 g
lahůdková cibule1 svazek
máslo1 tenký plátek
nasekaný libeček, nebo petrželka1 lžíce
drcený kmín1/4 lžičky
vejce4 - 5 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Zeleninová rychlovka, která nikdy nezklame.
Květákový mozeček je notoricky známý. Když ho připravíme na slanině, nebo šunce s přidáním lahůdkové cibulky, tak tím nic nepokazíme.

Do širšího hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu.
Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák nasekáme na drobnější kousky.
Lahůdkovou cibuli očistíme. Bílou část nakrájíme nadrobno, zelenou na hrubší kousky. 
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve s rozehřátým máslem osmažit do zrůžovění. Přidáme drobně pokrájenou cibulku, část zelené cibulkové nati, drcený kmín a chvíli restujeme.
Poté přidáme květák, prohřejeme, přidáme rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Na závěr přidáme zbytek nakrájené zelené cibulkové nati, libečku, podle potřeby dochutíme, promícháme a podáváme.
Na přílohu se hodí pečivo, nebo brambory.

Pokud jsou lístky květáku čerstvé a svěží, tak je nakrájíme a orestujeme společně s cibulí. Můžeme je také použít do zeleninové polévky.
Stejným způsobem můžeme připravit i mozeček z brokolice.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno