Ingredience: | |
velký květák | 1 ks |
vejce | 4 ks |
jemný sýr Grand Gusto | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
jarní cibulka | 1 ks |
máslo | dle potřeby |
pažitka | dle chuti |
Příloha: | |
nové brambory | dle potřeby |
Tradiční jídlo, které jsem se snažila trošku vylepšit, a proto jsem přidala ke klasickému mozečku ještě sýr. Bylo to opravdu vynikající.
Květák kuchyňsky upravíme, rozebereme na větší růžičky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Přecedíme, květák nasekáme najemno. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme orestovat nasekaný květák, přimícháme vejce a necháme srazit. Zamícháme. Nakonec vsypeme ke květákovému mozečku jemný sýr Grand Gusto, krátce promícháme a vypneme. Dozdobíme pažitkou. Podáváme s novým bramborem a rajčátky.
Podrobné info: