Pažitka
Název:

Květákový nákyp s bramborem, paprikou, šunkou a sýrem


Květákový nákyp s bramborem, paprikou, šunkou a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
velký květák1 ks
vejce4 ks
muškátový květ špetka
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
mletý pepř dle chuti
naložená krájená červená ostrá paprika1 lžíce
vyuzená šunka200 g
strouhaný jemný sýr180 g
brambory, pokrájené na kostičky4 - 5 ks
malý pokrájený pórek (jarní cibulka)1 ks
máslo na vymazání formy1,5 lžíce
nálev z naložených paprik dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi zapékané pokrmy? Jsou skvělé nejen pro jejich snadnou přípravu, ale také propojení všech chutí. Já mám pro vás dnes tip na květákový nákyp s bramborem.

Brambory omyjeme, pokrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky a vše krátce povaříme na cca 5 minut v osolené vodě. Scezenou vodu si ale necháme na polévku. Šunku a pórek pokrájíme na kostičky. Formu vymažeme máslem. Květák a brambory nasypeme do skleněné zapékací nádoby, promícháme s pokrájenou šunkou, pokrájenými paprikami a pokrájeným pórkem. Osolíme a opepříme. Vejce vyšleháme s nálevem z paprik, přidáme strouhaný sýr a vmícháme s bramborem a květákem ve formě. Dáme zapéci krátce do rozehřáté trouby pod gril a pak dál pečeme klasicky v troubě pak dál dozlatova. Podáváme se zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno