Pažitka
Název:

Květákový salát


Květákový salát


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks (cca 300 g)
cherry rajčátka6 ks
šalotka1 ks
šunka od kosti150 g
kysaná smetana2 vrchovaté lžíce
majolka2 vrchovaté lžíce
mletý bílý pepř špetka
sůl dle chuti
citronová šťáva2 lžíce
zelená nať z cibulky hrst
Postup přípravy:

Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchládnout. Zakysanku smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno