Ingredience: | |
malý květák | 1 ks (cca 300 g) |
cherry rajčátka | 6 ks |
šalotka | 1 ks |
šunka od kosti | 150 g |
kysaná smetana | 2 vrchovaté lžíce |
majolka | 2 vrchovaté lžíce |
mletý bílý pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
citronová šťáva | 2 lžíce |
zelená nať z cibulky | hrst |
Lidově řečeno karfiol. Kdo miluje květák, určitě ho ocení ve formě lehkého obědu. Nebo můžete klidně podávat s křupavou bagetkou jako předkrm.
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchládnout. Zakysanku smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.
Podrobné info: