Název:Květákový teplý salát
Ingredience:
Ingredience: |
květák | 1 menší hlávka |
střední mrkev | 2 ks |
anglická slanina | 4 plátky |
vařenýnebo sterilovaný žlutý hrách | 200 g |
řepkový olej | 1 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Zálivka: |
citrónová šťáva | 1 lžíce |
olej | 1/2 lžíce |
med | 1/2 lžíce |
Postup přípravy:Recept na teplý květákový salát z kuchařky Jezte česky rok v naší kuchyni....
Květák očistěte a rozeberte na růžičky.
Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a hrách. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.
Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.
Náš názor !
Takhle upravený květák je naprosto skvělý a chutnal všem pěti ochutnávačům. Provedly jsme v přípravě menší změny a musím říct, že to pokrmu dodalo šmrnc.
- Vaření jsme prodloužily na 5 minut.
- Místo hrachu jsme použily sterilovanou cizrnu
- Na závěr jsme přidali na jemno posekaný koriandr a čerstvý tymián
- Celkově je třeba pokrm přisolit a my jsme přidaly čerstvý mletý pepř a kapary v soli
- Bylinky lze také smíchat přímo se zálivkou
- Místo řepkového oleje použijte olivový
Milovníci chřestu nechť si dodají kousky chřestu vařeného v páře je to velká lahůdka.
Salát chutná výborně teplý i studený.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno