Pažitka
Název:

Květákový teplý salát


Květákový teplý salát


Ingredience:
Ingredience:
květák1 menší hlávka
střední mrkev2 ks
anglická slanina4 plátky
vařenýnebo sterilovaný žlutý hrách200 g
řepkový olej1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Zálivka:
citrónová šťáva1 lžíce
olej1/2 lžíce
med1/2 lžíce
Postup přípravy:

Recept na teplý květákový salát z kuchařky Jezte česky rok v naší kuchyni....

Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, asi 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a hrách. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200 °C asi na 15–20 minut.
Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte a osolte špetkou soli. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.

Náš názor !
Takhle upravený květák je naprosto skvělý a chutnal všem pěti ochutnávačům. Provedly jsme v přípravě menší změny a musím říct, že to pokrmu dodalo šmrnc.
- Vaření jsme prodloužily na 5 minut.
- Místo hrachu jsme použily sterilovanou cizrnu
- Na závěr jsme přidali na jemno posekaný koriandr a čerstvý tymián
- Celkově je třeba pokrm přisolit a my jsme přidaly čerstvý mletý pepř a kapary v soli
- Bylinky lze také smíchat přímo se zálivkou
- Místo řepkového oleje použijte olivový

Milovníci chřestu nechť si dodají kousky chřestu  vařeného v páře je to velká lahůdka.
Salát chutná výborně teplý i studený.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno