Pažitka
Název:

Kynuté buchty podle Vendy


Kynuté buchty podle Vendy


Ingredience:
Ingredience na těsto:
polohrubá mouka500 g
rozpuštěné máslo100 g
žloutek1 ks
vejce1 ks
vanilkový cukr1 sáček
citronová kůra1 lžíce
sůl1 špetka
mléko250 ml
droždí3/4 kostičky
cukr3 lžičky
Náplň tvarohová:
tvaroh tučný1 kostka
žloutky2 ks
vanilkový cukr1 sáček
cukr moučka1,5 lžíce
rum2 lžíce
citronová kůra1 lžíce
rozinky1 sáček
sádlo2 lžíce
Povidlová náplň:
povidla1 kelímek
rum1 lžíce
Postup přípravy:

Stará dobrá česká klasika, která nikdy nezklame. Babiččiny buchty, někdo jim také říká "Honzovky", prostě české plněné buchty, máte je rádi?

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Ten přidáme k ostatním ingrediencím do robotu, umícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až se zdvojnásobí objem.
Po vykynutí propracujeme a necháme ještě chvíli kynout.
V pekáči rozpustíme 2 lžíce sádla, buchty budou hezky křupavé.
Těsto vyjmeme na vál a nakrájíme z něj 24-28 kousků těsta (podle velikosti, já měla velikost golfového míčku).
Každý kousek rozmáčkneme dlaní do placky, vložíme lžičku připravené náplně, zabalíme, otočíme a rovnáme do pekáče.
Každou buchtu potřeme sádlem, aby se nám neslepily.
Pečeme při 180°C asi 30 minut.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí24 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno