Název:Kynuté buchty podle Vendy
Ingredience:
Ingredience na těsto: |
polohrubá mouka | 500 g |
rozpuštěné máslo | 100 g |
žloutek | 1 ks |
vejce | 1 ks |
vanilkový cukr | 1 sáček |
citronová kůra | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
mléko | 250 ml |
droždí | 3/4 kostičky |
cukr | 3 lžičky |
Náplň tvarohová: |
tvaroh tučný | 1 kostka |
žloutky | 2 ks |
vanilkový cukr | 1 sáček |
cukr moučka | 1,5 lžíce |
rum | 2 lžíce |
citronová kůra | 1 lžíce |
rozinky | 1 sáček |
sádlo | 2 lžíce |
Povidlová náplň: |
povidla | 1 kelímek |
rum | 1 lžíce |
Postup přípravy:Stará dobrá česká klasika, která nikdy nezklame. Babiččiny buchty, někdo jim také říká "Honzovky", prostě české plněné buchty, máte je rádi?
Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.
Ten přidáme k ostatním ingrediencím do robotu, umícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až se zdvojnásobí objem.
Po vykynutí propracujeme a necháme ještě chvíli kynout.
V pekáči rozpustíme 2 lžíce sádla, buchty budou hezky křupavé.
Těsto vyjmeme na vál a nakrájíme z něj 24-28 kousků těsta (podle velikosti, já měla velikost golfového míčku).
Každý kousek rozmáčkneme dlaní do placky, vložíme lžičku připravené náplně, zabalíme, otočíme a rovnáme do pekáče.
Každou buchtu potřeme sádlem, aby se nám neslepily.
Pečeme při 180°C asi 30 minut.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí24 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno