Pažitka
Název:

Kynuté domácí langoše ze zakysané smetany s bazalkou


Kynuté domácí langoše ze zakysané smetany s bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka400 g
zakysaná smetana1 hrnek
sůl dle chuti
jedlá soda1 lžička
čerstvé droždí30 g
vejce1 ks
olej150 ml
cukr špetka
voda100 ml
sušená bazalka dle chuti
česnek4 stroužky
kečup dle chuti
strouhaný sýr dle chuti
zakysaná smetna dle chuti
Postup přípravy:

Langoše se dají koupit skoro na každém rohu, ale ty domácí jsou stejně nejlepší. Tak si je pojďme připravit.

Nejdříve si uděláme kvásek. Do menší misky dáme cca 100 ml vlažné vody, rozdrobené droždí, špetku cukru a lžičku mouky. Necháme vykynout.

Do druhé misky si zatím připravíme prosetou mouku, sůl, sodu a pak přidáme hotový kvásek. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, sušenou bazalku, olej a vše promícháme tak, aby se těsto nelepilo na stěny mísy. Těsto necháme kynout na teplém místě cca 30 - 40 minut. 

Z vykynutého těsta si uděláme malé bochánky, které rozválíme na placky, které ještě necháme dál kynout cca 15 minut na vále. Placky by měly být ve středu těsta tenčí, proto těsto roztahujeme od středu do stran. 

Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Ubrouskem odstraníme přebytečný tuk. 

Langoše potřeme česnekem a zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno