Ingredience: | |
špaldová polohrubá mouka | 400 g |
hladká špaldová celozrnná mouka | 100 g |
mandlové mléko | 250 ml |
vejce | 1 ks |
droždí | 1/2 kostky |
ovesné vločky | 3 hrsti |
mořská sůl | dle chuti |
borůvky | dle potřeby |
špaldová polohrubá mouka | na pomoučnění |
Už si vážně nevzpomenu, kdy jsme je měli naposledy, ale když jsem měla připravený ten úžasný jáhlový kešu-kokos tvaroh s rozinkami, tak jestli byla chuť jej někde vyzkoušet, tak právě na ovocných knedlíčkách. Nerada zařazuji sladká jídla jako hlavní chod, ale tohle je prostě bomba. Obávám se, že jsem si na sebe upletla bič. Reakce u stolu netřeba komentovat, tatínek i náš malý mlsounek se olizovali až za ušima.
Ovesné vločky si namočíme do mandlového mléka na 30 minut. Rozpustíme si droždí ve vlažném mandlovém mléce.
Odvážíme a prosejeme mouku, přidáme vajíčko, promícháme a přidáme namočené vločky, v mléce rozpuštěné droždí, osolíme, prohněteme. V případě potřeby přidáme polohrubou špaldovou mouku tak, aby se těsto nelepilo. Necháme kynout asi tak 30 minut.
Nakynuté těsto si dáme na podložku a prohněteme. Připravíme si jednotlivé porce těsta podle toho, jak chceme mít knedlíčky velké. Jednotlivé porce rozválíme, na střed umístíme borůvky, vytáhneme cípy těsta proti sobě, zmáčknutím spojíme a v dlaních jemně pomačkáme, stejně tak postupujeme i u ostatních knedlíčků. Připravené knedlíky dáme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme přibližně 20 minut.
Po uvaření ozdobíme jáhlovým kešu-kokos tvarohem a čerstvými borůvkami.
Podrobné info: