Pažitka
Název:

Kynuté smetanové koláčky se třemi náplněmi


Kynuté smetanové koláčky se třemi náplněmi


Ingredience:
Ingredience na těsto:
hladká mouka500 g
sůl1 špetka
čerstvé droždí3/4 kostky
vlažné mléko50 ml
rozpuštěné máslo100 g
žloutky2 ks
cukr100 g
šlehačka250 ml
vanilkový cukr1 ks
citronová kůra1 lžíce
Náplň maková:
mletý mák1 sáček
cukr3 lžíce
mletá skořice1 lžička
máslo1 lžíce
mléko1-2 lžíce
Náplň povidlová:
švestková povidla1 kelímek
rum1 lžíce
Náplň tvarohová:
tvaroh v kostce500 g
cukr1-2 lžíce
žlotuky2 ks
citronová kůra1 lžíce
Na zdobení:
rozinky1 sáček
mandlové lupínky1 sáček
Na potření:
vejce1 ks
máslo s rumem1 malý hrníček
Postup přípravy:

Kdo by nemiloval domácí kynuté koláčky?! Tyto si určitě zamilujete a dlouho se na stole neohřejí.

Prosátou mouku dáme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek.
Přidáme rozdrobené droždí, trochu pocukrujeme, zalijeme troškou vlahého mléka a počkáme 5 minut.
Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto.
Necháme ho hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 18 stejně velkých kousků.
Každý zpracujeme do kuličky a poklademe na plech s pečícím papírem.
Prsty od středu vytvarujeme a roztáhneme, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Tvaroh, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a naplníme do sáčku, roh ustřihneme a naplníme koláčky.
Makovou náplň uvaříme a vychladlou plníme koláčky.
Povidla promícháme s rumem a přidáme na koláčky.
Zdobíme rozinkami a mandlovými lupínky.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova.

Horké koláčky potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno