Pažitka
Název:

Kynutý meruňkový táč


Kynutý meruňkový táč


Ingredience:
mléko200 ml
olej150 ml
vejce1 ks
sůl1 lžička
cukr10 lžiček
polohrubá mouka500 g
sušené droždí2 lžičky
máslo1/2 kostky
krupička1 lžička
polohrubá mouka2 lžíce
moučkový cukr2 lžíce
meruňky dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi meruňky? Pokud ano, zkuste si upéct výborný meruňkový táč.

Těsto: 200ml mléka, 150ml oleje, 1vejce, 1lžička soli, 10lžiček cukru, 500g polohrubé mouky, 2lžičky sušeného droždí (dát do domácí pekárny v tomto pořadí a spustit program TĚSTO) Drobenka: 1/2másla, 1lžíce krupičky, 2lžíce polohrubé mouky, 2lžíce cukru moučka. Vykynuté těsto dáme na plech, poklademe kousky meruněk a posypeme drobenkou. Takto připravenou směs dáme péct na 180°C asi na půl hodiny.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lenka Křížová , Malenka

    zavřít okno