kýta z divočáka | 1 - 1,2 kg |
kořenová zelenina | 20 dkg |
velká cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
sádlo | dle potřeby |
pepř | 5 kuliček |
nové koření | 4 kuličky |
bobkový list | 2 ks |
vývar | na podlévání |
jíška | dle potřeby |
brusinkový kompot | 15 dkg |
pomeranč | 1 ks |
hořčice | 1 lžička |
strouhaný muškátový oříšek | špetka |
strouhaný křen | dle chuti |
červené víno | 1 dl |
třtinový cukr | 2 lžíce |
Provoněná zvěřina na víně....
Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přidáme koření. Když je zelenina orestovaná, posypeme lehce třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme vývarem. Na pánvičce orestujeme maso. Přendáme k zelenině. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka (cca1 - 1,5 hod). Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Vyndáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a na závěr rozmixujeme.
Podrobné info: