Ingredience: | |
uzené filety ze pstruha | cca 125 g |
sýr Philadephia | cca 125 g |
citronová šťáva | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
fleur de sel nebo mořská sůl | dle chuti |
Tato lahodná pomazánka by mohla patřit do rubriky „Raz-dva recepty“. Zatím tuto rubriku v nabídce nemám, ale pravděpodobně se zde brzy objeví.
V misce vidličkou rozdrtíte sýr se pstruhem, zakapete citrónovou šťávou, opepříte, případně i osolíte a vše dobře promícháte.
Někdy přidám i nasekanou pažitku, kopr nebo medvědí česnek.
Místo Philadephie používám i sýr cottage, nebránila bych se ani Lučině.
Obdobně dělávám i s uzeným lososem.
Množství surovin je tak nějak od oka, jelikož než vše smíchám, uždibuji ty výborné uzené filety a když mám větší balení sýra, nechám si trochu na snídani.