Pažitka
Název:

Lahůdkový bramborový salát s jogurtem a olivovým olejem


Lahůdkový bramborový salát s jogurtem a olivovým olejem


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 2 - 2,5 kg
mrkev2 ks
petržel1 ks
celer1 ks
citronová šťáva1 lžíce
sterilovaný hrášek1 plechovka
cibule1 ks
olivový olej3 lžíce
nízkotučný jogurt2 - 3 kelímky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hořčice dle chuti
Postup přípravy:

Každá rodina má svůj osvědčený recept na ten nejlepší bramborový salát a ani u nás to není jinak. Připravuji několik různých variant a teď vám představím jednu z nich.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Poté brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou zeleninu uvaříme do poloměkka a vychladlou nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Brambory a zeleninu vložíme do mísy, přidáme okapaný hrášek a spařenou cibuli. Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a hořčicí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno