Ingredience: | |
rajčata | 500 g |
paprika | 500 g |
sádlo nebo olej | 2 lžíce |
velká cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem si připravila pár láhví leča na zimu. Pokud mi zůstanou nějaká rajčata a papriky a hrozí, že by se zkazily, nebo jsou jen kupované a nejsou chuťově dobré, tak vždy připravuji lečo. Až bude nouze, co uvařit rychle k večeři, tak jen vylijeme do hrnce, prohřejeme, přidáme vejce, párek, nebo klobásku a večeře bude hned hotová. A v zimě to určitě přijde k chuti…
Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené papriky a necháme trochu orestovat. Pak přidám pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Pak už jen horkou směsí naplníme sklenice, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Podrobné info: