Ingredience: | |
rýže Arborio | 3/4 hrnku |
mango | 1 ks |
limeta na šťávu | 1/2 ks |
šalotka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
zázvor (5 cm) | 1 kousek |
mletý kmín | 1/2 lžičky |
nové koření rozdrcené | 5 kuliček |
oregáno | 5 větviček |
zeleninový vývar | 1 hrnek |
třtinový cukr | 3 lžičky |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga. Kdo nezkusí, neuvěří té rafinované chuti.
Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH (pomalý hrnce) dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Přidáme šalotku, česnek a zázvor. Lehce orestujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - znovu promícháváme, osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. A znovu mícháme, přiklopíme a necháme dojít.
Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do risotta asi 5 minut před koncem - jen aby se prohřálo. Poté můžeme servírovat.
Doboru chuť!
Podrobné info: