Pažitka
Název:

Lehké řezy s ovocem


Lehké řezy s ovocem


Ingredience:
Korpus:
moučkový cukr200 g
vejce4 ks
olej100 ml
mléko100 ml
polohrubá mouka290 g
kypřící prášek do pečiva1/2 sáčku
Krém:
tučný tvaroh500 g
vaječný likér200 ml
moučkový cukr2 - 3 lžíce
smetana ke šlehání (40%)2 kelímky
Na dozdobení:
drobné ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené500 gramů
dortová želatina červená Dr. Oetker2 sáčky
Postup přípravy:

Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem. Nalijeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180st. cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno