Korpus: | |
moučkový cukr | 200 g |
vejce | 4 ks |
olej | 100 ml |
mléko | 100 ml |
polohrubá mouka | 290 g |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
Krém: | |
tučný tvaroh | 500 g |
vaječný likér | 200 ml |
moučkový cukr | 2 - 3 lžíce |
smetana ke šlehání (40%) | 2 kelímky |
Na dozdobení: | |
drobné ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené | 500 gramů |
dortová želatina červená Dr. Oetker | 2 sáčky |
Přidejte libovolné ovoce, které máte rádi.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem. Nalijeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180st. cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.
Podrobné info: