Ingredience: | |
brambory | 750 g |
šťáva z citronů | 2 ks |
kůra z biocitronu | 1 ks |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
panenský olivový olej | 120 ml |
sůl | dle chuti |
chilli | dle chuti |
jarní cibulka | 4 ks |
hladkolistá petržel | hrst |
Lehký, pikantní, hodící se nejlépe ke grilovanému masu či rybě.
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí nakrájíme na asi 1 cm silné plátky (kousky).
Do misky nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Přidáme hořčici a metličkou šleháme. Pomalu, za stálého šlehání, přikapáváme olivový olej. Vytvoří se nám jakási řidší majonéza. Podle chuti dosolíme a okořeníme chilli. Nalijeme na brambory. Přidáme na slabší plátky nakrájenou cibulku a nasekanou petržel. Promícháme a necháme proležet.
Podrobné info: