Pažitka
Název:

Lehký bramborový salát s olivami, okurkami a koprem


Lehký bramborový salát s olivami, okurkami a koprem


Ingredience:
Ingredience:
brambory1000 g
zelené olivy1 balíček
sladkokyselé okurky2 ks
olivový olej dle potřeby
větší cibule nebo jarní cibulka1 ks
ocet (citronová šťáva) dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kopr4 snítky
Postup přípravy:

Když je venku velké teplo, vždy si vzpomenu na svou milovanou babičku, která ráda připravovala dědovi tzv. "chudý salát", na který jsem často chodila do babiččiny špajzky u kuchyně. Olivy a okurku tam nedávala, byly tam jen brambory, ocet, sůl, pepř, cibule. Dodnes tento salát dělá celá rodina.

Brambory uvaříme ve slupce doměkka (nesmí být rozvařené). Necháme vychladnout a oloupeme. Mřížkou na zeleninu pokrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme pokrájené zelené olivy a okurky. Cibuli pokrájíme na kostičky a na chvíli spaříme horkou vodou (čerstvá cibule pouští vodu, tak ji raději spaříme). Po cca 5 - 8 minutách přecedíme a přidáme do salátu. Vše zakapeme octovou zálivkou, nebo šťávou z citronu. Přidáme olivový olej, sůl, pepř a nasekaný kopr. Promícháme a dáme do chladu.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno