Ingredience: | |
brambory | 1000 g |
zelené olivy | 1 balíček |
sladkokyselé okurky | 2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
větší cibule nebo jarní cibulka | 1 ks |
ocet (citronová šťáva) | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kopr | 4 snítky |
Když je venku velké teplo, vždy si vzpomenu na svou milovanou babičku, která ráda připravovala dědovi tzv. "chudý salát", na který jsem často chodila do babiččiny špajzky u kuchyně. Olivy a okurku tam nedávala, byly tam jen brambory, ocet, sůl, pepř, cibule. Dodnes tento salát dělá celá rodina.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka (nesmí být rozvařené). Necháme vychladnout a oloupeme. Mřížkou na zeleninu pokrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme pokrájené zelené olivy a okurky. Cibuli pokrájíme na kostičky a na chvíli spaříme horkou vodou (čerstvá cibule pouští vodu, tak ji raději spaříme). Po cca 5 - 8 minutách přecedíme a přidáme do salátu. Vše zakapeme octovou zálivkou, nebo šťávou z citronu. Přidáme olivový olej, sůl, pepř a nasekaný kopr. Promícháme a dáme do chladu.
Podrobné info: