Těsto: | |
polohrubá mouka | 1 hrnek |
cukr | 1/2 hrnku |
mléko | 1/2 hrnku |
olej | 1/2 hrnku |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
vejce | 2 ks |
kakao | dle chuti |
Krém: | |
pomazánkové máslo | 1 kelímek |
zakysaná smetana | 2 kelímky |
smetana na šlehání | 1 kelímek |
moučkový cukr | dle chuti |
rum nebo pár kapek rumové tresti | pár kapek |
margotka | dle chuti |
Skvělý dezert, který určitě zachutná každé návštěvě....
Těsto:
Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.
Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.
Po vychladnutí na korpus dáme krém, který připravíme tak, že vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.
Podrobné info: