Pažitka
Název:

Letní bílkovinné rizoto

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, diabetes, bezlepkové


Letní bílkovinné rizoto


Ingredience:
Ingredience:
rýže75 g
quinoa75 g
květák3 růžičky
mrkev1 ks
sterilovaná kukuřice3 lžíce
marinovaný tempeh1/2 balení
koření na paellu1 lžička
sůl dle chuti
olivový olej1 lžíce
lněná semínka1 lžíce
opražená dýňová semena hrst
řeřicha na ozdobu
Postup přípravy:

Taky dostanete chuť vždy, když se tolik oteplí, na lehká a jednoduchá jídla? S příchodem letního počasí bych vydržela klidně jen na čerstvém ovoci a zelenině, ale jelikož je potřeba dodávat tělu i zdravé bílkoviny a tuky, kterých je v zelenině poskrovnu (a zas tolik kg denně sníst nedokážu, abych pokryla denní potřebu), tak si ráda vařím tato lehká letní jídla. Dnes přidávám tip na takové vylepšené "rizoto", které je nadupané bílkovinami a díky dýňovému, lněnému semínku a trošce olivového oleje dodáte tělu i kvalitní tuky.

Rýži uvařte společně s quinoou v poměru s vodou 1:1. Květák s mrkví očistěte a nakrájejte na zhruba stejně velké kusy a uvařte v trošce vody do měkka.
Uvařenou rýži s quinoou smíchejte s napařenou zeleninou, kukuřicí, pokrájeným tempehem. Okořeňte, přidejte lněné semínko, olej a důkladně prohřejte a lehce orestujte na pánvi.
Servírujte posypané opraženými dýňovými semínky a nasekanou čerstvou řeřichou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno