Pažitka
Název:

Letní bramborový salát s červenou řepou a jablky


Letní bramborový salát s červenou řepou a jablky


Ingredience:
Ingredience:
brambory uvařené na loupačku6 ks
červená řepa (asi 300 g)2 kousky
střední mrkve uvařené v osolené vodě doměkka2 ks
cibule nasekaná na malé kostičky1 ks
středně velké kyselejší jablko3 ks
kysaná smetana300 ml
olej4 lžíce
obyčejná hořčice2 lžičky
nasekaná petrželová nať3 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
citronová šťáva dle chutě
Postup přípravy:

Jestli máte rádi červenou řepu a obejdete se bez masa, bude vám chutnat.

Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.

Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.

Necháme uležet v lednici alespoň 5 hodin, nejlépe do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno