Ingredience: | |
celozrnný kuskus | 400 g |
menší nebo cherry rajčata | 500 g |
zelená paprika | 3 ks |
kedlubna | 1 ks |
salátová okurka | 1 ks |
menší cibule | 4 ks |
zelené olivy | 30 ks |
feta sýr | 250 g |
oříškové tofu | 200 g |
extra panenský olivový olej | trochu |
balsamico | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Pomalu začíná léto a počasí tomu tedy velmi nasvědčuje. Nevím jak vám, ale mně se v horkém počasí nechce vůbec vařit. Takže když už si něco k jídlu přichystat musím, snažím se aby to bylo rychle připravitelné, lehké a osvěžující.
Připravte si kuskus podle návodu a nechte ho vychladnout, poté jej dejte do ledničky, aby byl opravdu "studený". Veškerou zeleninu nakrájejte na velmi drobné kousky. Okurku před krájením zbavte slupky. Olivy nakrájejte buď na půlky, nebo na kolečka. Stejně tak nakrájejte tofu i feta sýr. Poté všechno důkladně smíchejte s kuskusem. Přidejte olivový olej podle chuti. Já ho přidala dost, je lepší kvůli chuti s olejem nešetřit a přidejte alespoň 4 polévkové lžíce balsamica. Kuskus osolte a opepřete podle chuti. Salát můžete buď ihned podávat, nebo ho můžete dát ještě do lednice vychladit.
Podrobné info: