Pažitka
Název:

Letní tvarohový koláč


Letní tvarohový koláč


Ingredience:
Ingredience:
angrešt80 - 100 g
červený rybíz100 g
borůvky100 g
měkký tvaroh250 g
smetana ke šlehání200 ml
zakysaná smetana100 ml
velká vejce3 ks
vanilkový lusk nebo lžičk vanilkové esence dle chuti
cukr krupice80 g
máslo150 g
hladká mouka225 g
ledová voda75 ml
sůl špetka
Postup přípravy:

V tomto dezertu se snoubí vůně vanilky, jemnost tvarohu a smetany, kyselost borůvek a rybízu, rafinovanost angreštu a teplo slunce ze všech plodů, které právě dozrávají.

Nejdříve si připravte těsto a to tak, že rukou rozmíchejte mouku s chladným máslem až vznikne hrubá drobenka. Přidejte vodu a sůl a ještě pořádně rukou zpracujte na těsto. To dejte odpočinout do lednice (alespoň na půl hodiny). 
V míse rozšlehejte vejce, tvaroh, smetany, cukr, špetku soli a dřeň vanilkového lusku. 
Formu na koláč vyložte pečícím papírem a dejte do ní rozválené těsto, které důkladně ve formě rozložte, nezapomeňte na okraje.
 
Těsto propíchejte vidličkou a zasypte fazolemi. Dejte předpéct na 170°C na cca 10 minut do trouby. Sundejte fazole a dejte na koláč ovoce. 

Zalijte tvarohovou směsí a pečte 30-40 minut.
 

Koláč by měl být uprostřed ještě trošku rosolovitý. 

Dejte vychladit.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno