Pažitka
Název:

Levandulová limonáda


Levandulová limonáda


Ingredience:
Ingredience:
voda250 ml
cukr200 g
kvítky levandule1 lžíce
citronová šťáva200 ml
perlivá voda1 l
Postup přípravy:
Léto nám ukazuje svou pravou tvář. Sluníčko svítí a pálí a do konce týdne se rtuť na teploměru přehoupne dokonce přes třicítku. Dodržovat pitný režit obzvláště v tomto počasí je tedy velmi důležité. A pokud patříte k těm lidem, kteří se občas rádi osvěží něčím nezvyklým, mohu vřele doporučit třeba levandulovou limonádu. Poprvé jsem ji ochutnala již loni na jednom výletě. Už tenkrát mě její chuť velmi mile překvapila a naladila, ale když jsme si ji letos poprvé připravili sami, mé chuťové buňky tančily a letěly přímo do oblak na pozdrav sluníčku. Proč? Protože pro mě je to naprosto dokonalá kombinace osvěžení a výborné chuti. Recept jsem nalezla v mé oblíbené kuchařce od Dity P...

V hrnci si přivedeme k varu čtvrt litru vody společně s cukrem a kvítky levandule. Povaříme zhruba 2 minutky, poté necháme vychladit. Přecedíme do lahve, zalijeme perlivou vodou a přidáme  citronovou šťávu. Podáváme s ledem, kvítkem levandule a plátkem citronu.
 
Ano, tak opravdu takhle je to jednoduché! A co vy? Máte také nějakou svou oblíbenou domácí limonádu?
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno