Pažitka
Název:

Libová huspenina z kuřecího masa a barevné zeleniny


Libová huspenina z kuřecího masa a barevné zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křídla6 ks
kuřecí paličky6 ks
želatina bez vaření1 ks
mletý bobkový list špetka
nové koření špetka
pepř celý špetka
zelenina pod svíčkovou
ocet
sůl
mletý pepř
cibule
Postup přípravy:

Huspeniny, tlačenky a jiné vás nelákají? Třeba změníte názor, když si uděláte tu svou pravou domácí.

Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.
Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, masíčko obereme a pokrájíme na kousky.
Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s želatinou na vaječnou tlačenku nebo s čirou želatinou. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.
Zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout přes noc do ledničky. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno