Pažitka
Název:

Lilek se špenátovou ricottou


Lilek se špenátovou ricottou


Ingredience:
Ingredience:
menší lilek1 ks
špenát100 g
ricotta150 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
medvědí česnek (sušený) dle chuti
bazalka dle chuti
olivový olej dle potřeby
rajčata dle potřeby
Rajčatová omáčka:
šalotka1/2 ks
loupaná rajčata100 g
provensálské bylinky dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když hledáte recept na letní jídlo a salátů už jste se přejedli, mohla by být tato inspirace to pravé. Opečené plátky jemného lilku jsem spojila s delikátní chutí ricotty a šťavnatého špenátu.

  1. Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.
  2. Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.
  3. Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem.
  4.  Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.
  5. Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno