Pažitka
Název:

Lilková salsa s rajčaty, koriandrem a olivami


Lilková salsa s rajčaty, koriandrem a olivami


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek1 ks
rajčátka4 ks
bylinky dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej s česnekem dle potřeby
zelené olivy8 ks
čerstvý koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Salsa je výborná a můžete ji používat například jako přílohu k masům.

Lilek omyjeme a dáme pod gril. Poté lilek sejmeme z grilu, odstraníme slupku a dužinu najemno pokrájíme. Můžeme lilkem také opéci na pánvi a podobně připravit jako na grilu. Rajčata koriandr nasekáme na kousky. Přidáme propláchnut zelené olivy. V misce vše promícháme a zakapeme olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové. Podáváme k vepřovému nebo kuřecímu masu nebo jen tak s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno