Pažitka
Název:

Lilky plněné rajčatovo-čočkovým ragú

vegetariánský recept


Lilky plněné rajčatovo-čočkovým ragú


Ingredience:
Ingredience:
střední lilek2 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
francouzská zelená čočka50 g
sekaná rajčata400 g
jemné kari koření2 lžičky
římský kmín1 lžička
skořice špetka
Postup přípravy:

Moje oblíbené. Lilky už jsou konečně k dispozici a je čas na pořádné lilkobraní. Tento recept je poměrně rychlý a jednoduchý.

Čočku propláchneme a dáme vařit, vaříme na skus - asi 20 minut. Mezitím si lilky rozpůlíme a opatrně vydlabeme dužinu, tak aby nám zůstala slupka z lilku neporušená. Dužinu nakrájíme na drobno a smícháme ji se lžičkou soli. Lilek necháme vypotit. V hrnci orestujeme na dvou lžících oleje cibuli nakrájenou nadrobno, poté přidáme lilek, ze kterého jsme vymačkali v cedníku všechnu šťávu, kterou z něj sůl vytáhla. Cibuli s lilkem chvíli restujeme, pak přidáme koření a nasekaný česnek, které necháme na oleji rozvonět. Přidáme rajčata a necháme na mírném ohni asi 5 minut probublat. Rozehřejeme troubu. Přidáme do hrnce uvařenou čočku a promícháme, ochutnáme a dosolíme a dopepříme dle chuti. Směsí naplníme lilky a dáme péci do trouby asi 20 minut.

Lilky můžeme doplnit sýrem, nebo rozmixovanými kešu ořechy s trochou lahůdkového droždí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno