Pažitka
Název:

Limetkový cheesecake


Limetkový cheesecake


Ingredience:
Ingredience (12 skleniček):
rozdrcené kakaové sušenky200 g
máslo100 g
limetka - kůra1 ks
želatina8 plátků
tvaroh750 g
moučkový cukr80 g
vanilkový cukr20 g
limetkový sirup150 ml
smetana250 ml
plnotučný tvaroh50 g
mascarpone100 g
moučkový cukr1 zarovnaná lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
borůvky dle potřeby
sušená chrpa dle potřeby
Postup přípravy:

Limetkový cheesecake ve skleničce je vlastně recyklací jednoho mého staršího receptu. 

Dříve jsem ho dělala klasicky do formy, nechala zatuhnout, následně jsem ho musela z formy vypreparovat a nakrájet... no zkrátka a dobře ve skleničce je to mnohem praktičtější a řekla bych, že i efektnější. Navíc skleničku můžete zašroubovat a vzít si cheesecake s sebou třeba na piknik nebo jako moc dobrou svačinku do práce.

Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10 minut. Necháme vychladnout, nalámeme a sušenkami naplníme skleničky asi do výšky 1 cm.

V jedné míse vyšleháme smetanu do tuha. V druhé míse mícháme tvaroh s cukry a našleháme. Stěrkou do tvarohu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na sáčku, vyždímáme, a spolu s limetkovým sirupem na mírném ohni rozpustíme. Nalijeme ji do tvarohu, důkladně zamícháme a plníme do připravených skleniček. Cheesecaky necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce.

Mezitím si připravíme mascarpone krém.
V míse smícháme tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a vanilku. Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému. Plníme do cukrářského sáčku se zoubkatou trezírovací špičkou.

Skleničky zdobíme krémem, borůvkami a sušenou chrpou. 

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno