těstoviny - nejlépe semolinové | 1 balíček |
citrónová šťáva (cca 5 citrónů) | 100 ml |
čerstvá smetana | 350 ml |
strouhaná kůra z poloviny Bio citrónu | 1/2 ks |
strouhaný parmazán | 5 lžic |
hladkolistá petržel | hrstka |
sůl | špetka |
bílý pepř | špetka |
Ingredience: |
Letní těstoviny, které díky chuti citrónu osvěží.
Přivedeme k varu smetanu, osolíme jí a opepříme, přilijeme citronovou šťávu a strouhanou kůru. Přidáme těstoviny, které jsme předtím uvařili v mírně osolené vodě „al dente“.
Sundáme ze sporáku a vhodíme parmazán a promícháme. Parmazán nasákne tekutinu a jakoby ztvarohovatí. Prosypeme nakrájenou petrželkou, trochu si necháme na dozdobení na talíři.
Podrobné info: