Pažitka
Název:

Linecké s marmeládou aneb slepované


Linecké s marmeládou aneb slepované


Ingredience:
Ingredience:
mouka (špaldová typ 630 + 100g pohanková)210 g
žloutek1 ks
povolené máslo105 g
třtinový cukr (namletý na moučku)51 g
pomerančová kůra z bio pomeranče1 lžička
šťáva z pomeranče1 lžička
rybízová marmeláda na slepování
Postup přípravy:

Druhým nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině je linecké. Lineckému se však u nás neřekne jinak než slepované. Nejlépe chutná s domácí rybízovou marmeládou, která tak říkajíc štípne. Nemusím mít strach, že by tento druh vánočního cukroví zůstal nedotknutý, protože pokud jde o rychlost, tak mizí doslova světelnou rychlostí.

V míse smícháme prosátou mouku, žloutek, povolené máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 5-6 minut.

Po upečení necháme vychladnout a slepujeme rybízovou marmeládou.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno