Ingredience: | |
hladká špaldová mouka | 220 g |
celozrnná špaldová mouka | 200 g |
máslo | 260 g |
kokosový cukr | 100 g |
žloutek | 4 ks |
citron | 1 ks |
jahody | 750 g |
vanilkový puding | 1 ks |
kokosový cukr | 1 lžíce |
Sešlo se mi doma větší množství jahod a to si říkalo o koláč. A rodinná rada rozhodla, že se tentokrát upeče klasika.
Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citrónové kůry (můžete přidat i pár kapek šťávy) vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 1 hodinu odležet do lednice.
Jahody umyjeme, očistíme, pokrájíme na kousky a promícháme s pudingem (popř. s cukrem).
Polovinu těsta rozválíme na placku a vysteleme s ním dno a boky máslem vymazané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrně jahody. Z druhé poloviny vykrajujeme srdíčka, která klademe na koláč od obvodu ke středu.
Pečeme při 180 stupních 30-35 minut. Necháme zchladnout.