Ingredience: | |
dlouhé těstoviny typu spaghetti, linguine... | dle potřeby |
olivový olej | 200 ml |
šafrán | 2 špetky |
máta | svazek |
nastrouhaný parmazán | 4 lžíce |
Těstoviny s mátou a šafránem - jednoduché a rychlé, šafrán dodá krásnou barvu a máta příjemnou svěžest. Skvělá rychlá večeře. Recept jsem kdysi vyčetla v nějaké knize s italskými recepty, již si přesně nepamatuji.
Olivový olej nalijeme do malého kastrůlku, dáme na mírný plamen a přidáme podrcený šafrán a na větší kousky nasekanou mátu. Necháme probublat a stáhneme z ohně.
Těstoviny uvaříme al dente tedy "na skus". Promícháme s ochuceným olivovým olejem a podáváme s trochou najemno nastrouhaného parmazánu.
Podrobné info: