Pažitka
Název:

Linguine se slávkami a mořskými plody


Linguine se slávkami a mořskými plody


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny linguine dle potřeby
slávky precizně očištěné6 ks
tygří krevety4 ks
mořské plody10 dkg
suché víno2 dcl
šlotka2 ks
česnek2 stroužky
petrželka a bazalka snítka
olivový olej1 lžíce
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
parmigiano reggiano na posypání
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:
A je to tu zima. Stromy jsou téměř bez listí, nikde pomalu nic zeleného, slunce vidět to je skoro zázrak a venku začínají padat první vločky sněhu.
Člověk má chuť té zimě podlehnout a vše nechat běžet. Jen si lehnout, zachumlat se do deky a spát. A nejlépe se probudit až s prvními jarními paprsky. Nebo ještě lépe, až vykvete první sněženka. 
 
Co si ale takhle připomenout léto? To žhavé a teplé slunce, které nás krásně hřálo a vlévalo nám teplo do duše? A co si ho připomenout jídlem? Já osobně jdu do toho.

Postavte dostatečné množství vody na těstoviny a dejte je vařit podle návodu. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, až začne sklovatět přihoďte nasekaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte mořské plody a zalijte vínem a citrónem a přidejte slávky. Minutku prohřívejte a přidejte krevety. Prohřívejte dalších cca 5 minut přikryté (až se otevřou slávky). Přidejte 3/4 nasekaných bylinek, osolíme a opepříme a odstavíme. Vložíme uvařené těstoviny a opatrně promícháme. Servírujeme jemně posypané sýrem a zbytkem bylinek.

Teď si stačí jen sednout zavřít oči a představovat si, že jste někde u moře a vychutnávat si tu krásnou chvíli. Když oči otevřete, zima už nebude tak šedivá.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno