Pažitka
Název:

Listové šátečky se špenátem na Českém Ghíčku


Listové šátečky se špenátem na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto Wewalka1 ks
vejce na potření1 ks
České Ghíčko dle potřeby
cibule1 ks
pesto z medvědího česneku1 lžička
listový špenát5 hrstí
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
hladká mouka na pomoučnění válu
Postup přípravy:

Také máte málo času a nestíháte péct? Honí vás mlsná a šumujete po skříni, co se dá? Co si takhle zdravě mlsnout? No tak jdeme na to. Já to dneska vyřešila listovými šátečky plněnými špenátem a jak jinak než na Českém Ghíčku.

Orestujeme si cibulku na Českém Ghíčku, propláchneme listový špenát, přidáme jej k orestované cibulce, mícháme, špenát je za chviličku hotový, přidáme pesto z medvědího česneku, prohřejeme a zaklepneme vajíčkem, krátce povaříme, rozmixujeme. Pokud chceme pro děti i dospělé, odebereme si část pro děti a do zbylé části přidáme pepř a sůl. Já mam pesto z medvědího česneku slané takže jsme již nedosolovala.

Wewalka těsto je již vyváleno, takže si pomoučníme vál nebo podložku, aby se nám těsto nepřilepilo, a uděláme šátečky nebo kapsičky a naplníme připravenou směsí. Dáme na pečící papír, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem, pečeme na 180°C do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno