Pažitka
Název:

Listový závin s houbami a cuketou


Listový závin s houbami a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
vyválené listové těsto1 plát
žampiony100 g
cuketa100 g
ricotta100 g
cibule1 ks
olej1 lžíce
žloutek1 ks
sušené houby2 hrsti
sušený česnek1 lžička
drcený kmín špetka
sušený tymián větší špetka
sůl špetka
slunečnicová semínka na posypání
Postup přípravy:

Houbová lahůdka zjemněná čerstvým sýrem uspokojí každého milovníka hub.

Sušené houby zalijeme vroucí vodou a odstavíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme žampiony a namočené houby, lehce podlijeme vývarem z hub. Přidáme koření, osolíme a dusíme asi 10 minut. V polovině vaření přidáme nastrouhanou cuketu. Vydusíme veškerou tekutinu a odstavíme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Houbovou směs smícháme s ricottou, případně dosolíme a rozprostřeme na těsto. Jeden okraj necháme volný a ten potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou vody. Srolujeme závin, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky. Dáme na 15 minut zapéct.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno