Pažitka
Název:

Lívance


Lívance


Ingredience:
droždí15 g
cukr30 g
hladká mouka250 - 300 g
mléko1/2 l
vejce1 ks
sůl špetka
citronová kůra dle chuti
kysaná smetana1 kelímek
vanilkový cukr dle chuti
ovoce na ozdobení
Ingredience:
Postup přípravy:

Den můžete začít sladkou snídaní v podobě lívanečků, nebo si je dát po obědě jako dezert....

Droždí rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme a zakryté necháme kynout. Poté přidáme špetku soli, citronovou kůru, vejce, ostatní cukr, a střídavě mouku a mléko, dokud nám nevznikne těsto bez žmolků. Vzniklé těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Pak tvoříme lívance a smažíme na lívanečníku. Kysanou smetanu osladíme vanilkovým cukrem. Můžeme ozdobit ovocem dle své chuti či možností. Z tohoto množství připravíte asi 10 lívanečků.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno