Pažitka
Název:

Lívance


Lívance


Ingredience:
Ingredience:
mléko350 ml
polohrubá mouka200 g
vejce1 ks
droždí10 g
cukr20 g
sůl špetka
skořice dle chuti
holandské kakao dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
domácí meruňková marmeláda dle chuti
mango dle chuti
med dle chuti
Postup přípravy:

Co si dáme na snídani? To je snad každodenní otázka, kterou si s Lubou ráno pokládáme. Máme moc rádi míchaná vejce s cibulkou a nebo toasty se zeleninou. Poslední dobou mi však ráno ani na jedno z těchto jídel nepřichází chuť. Jelikož letošní prázdniny trávím převážně na Jižní Moravě, kde nemám mého největšího pomocníka a to mixér na smoothie, tak musím vymýšlet jiné varianty.
Tentokrát to vyhrály lívanečky.

1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek.
2. Mouku nasypeme do mísy, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, ohřáté mléko a zbytek cukru. Směs malinko osolíme a opět promícháme.
3.Vzniklé těsto, které bude trochu řídké necháme na teplém místě kynout cca 20min.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, až bude pánev dostatečně nahřárá pomocí naběračky nebo lžíce vlijeme těsto na pánev a pomocí lžíce vytvoříme tvar kolečka.
5. Lívance osmažíme z obou dvou stran pěkně do zlatova.
6. Dle chuti a libosti lívance ozdobíme. Já jsem použila med a čerstvé mango. Druhá varianta byla s domácí meruňkovou marmeládou a zakysanou smetanou, kterou jsem posypala holandským kakaem a skočicí.

Podáváme samozřejmě se sklenicí vlažného mléka.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno