Pažitka
Název:

Lívanečky


Lívanečky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka2 hrnky
droždí1/2 kostky
moučkový cukr dle chuti
mléko dle potřeby
olej trochu
džem, tvaroh, javorový sirup... na dozdobení
Postup přípravy:

Dozdobte si lívanečky dle svých chutí....

Asi 2 hrnky hladké mouky dáme do mísy, doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme půlku droždí, lžičku cukru, asi deci mléka vlažného a lehce promícháme, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě.
Pak přidáme asi hrnek mléka, 1 vejce a lžíci moučkového cukru. Zaděláme v těsto a zase necháme kynout.
Poté naběračkou nebo lžící dáváme na rozpálený lívanečník a smažíme po obou stranách.
Libovolně zdobíme...já zdobila džemem, ochuceným tvarohem hnědým cukrem a javorovým sirupem. Navrch jsem nastrouhala čokoládu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno