Ingredience: | |
mražený hrášek | 1 balení (400-500g) |
ricotta | 250 g |
vejce | 4 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
nasekaná máta | velká hrst |
hladká mouka | 60 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Nadýchané a měkounké hráškové lívance, člověka ta jejich měkkost až překvapí. Máta hrášku dodá příjemnou svěžest a jejich barva je úplně svěže zelená a to se v zimě cení. Abych u té plotny nevystála důlek, tak jsem je upekla v troubě a výsledek byl vynikající.
Hrášek necháme povolit a rozmixujeme v mixéru na jemno, pokud budou ve směsi drobné kousky, nevadí to. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Smícháme hrášek, cibulku, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, vejce a mouku. Ochutím solí a pepřem. Jako poslední přidáme ricottu, kterou se snažíme vmíchat jen jemně, tak aby v těstě zůstaly malé kousky.
Peču v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Té mé troubě to trvalo necelých dvacet minut.
Podrobné info: