Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
citron | 1/2 ks |
čerstvý losos | 100 g |
tymián | dle chuti |
česnek | 1/2 stroužku |
brambora | 1 ks |
mrkev | 1 - 2 ks |
petržel | 1/2 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
pórek | na ozdobení |
Losos patří mezi naše oblíbené ryby, které si neodpustíme. Strejda nám jej přivezl na objednávku z Makra. Většinou ho peču na olivovém oleji, protože máslo nemůžeme. Jenže tentokrát bylo vše jinak. Dostal se mi do ruky poklad České Ghíčko a to se prostě nedá s ničím srovnat. Je atestované a bez mléčné bílkoviny a ta chuť ...To je sen.
Lososa si omyjeme, osolíme, pokapeme citrónem a dáme pár snítek čerstvého tymiánu, necháme alespoň 20 minut pod alobalem já nechávam hodinu.
Mezitím si připravíme na páře očištěnou a pokrájenou zeleninu - mrkev, petržel, brambor.Po uvaření rozmixujeme společně s plátkem Českého Ghíčka.
Dáme si rozehřát na pánev České Ghíčko, přidáme na plátky pokrájený česnek, orestujeme, dáme pryč z pánve. Na výpeku z česneku opečeme lososa, peču i s tymiánem cca 10 minut do zlatova. Začínám kůží pak jej otočím. Podáváme s bramborovo, mrkvovo, petrželovou pěnou a ozdobíme pórkem.
Orestovaný česnek jsem malému do jídla nepřidala.
Podrobné info: