Ingredience: | |
losos | 3 x 150 g |
tymián | 3 větvičky |
bazalka | 3 - 4 menší lístky |
mořská sůl | dle chuti |
citron | 1/2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
česnek | 1 stroužek |
Příloha: | |
Ghí | 1,5 lžíce |
brambory | 5 ks |
mrkev | 3 ks |
hrášek | 3 hrsti |
bílá cibule | 1 ks |
šalotka | 1 ks |
pažitka | dle potřeby |
Rybičky my rádi a lososa obzvlášť, ryby se snažím zařazovat často jen tatínek už nemá čas na jejich chytání. Na lov lososa manžela posílat rozhodně nebudu. Pro lososa si jezdíme jedině do Makra a musím říct, že kvalita jejich ryb je přímo báječná.
Jednotlivé porce lososa pokapeme citrónem, osolíme a nandáme na něj čerstvý tymián a bazalku. Množství koření je orientační, nechceme "zabít"chuť ryby. Přiklopíme alobalem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si dáme vařit brambory, které si pokrájíme, dáme do vody, osolíme. Během této doby si dáme uvařit v páře mrkev a hrášek. Máme volné ruce, takže jich využijeme a orestujeme si šalotku a bílou cibulku na Ghí. Když jsou brambory uvařené, rozšťoucháme je, přidáme orestované cibulky a zeleninu uvařenou v páře, pokrájenou pažitku a promícháme. Na olivovém oleji orestujeme česnek. Ve výpeku z česneku upečeme lososa, nejprve kůží dolů. Servírujeme společně.
Podrobné info: