Pažitka
Název:

Losos na tymiánu, bazalce, citrónu se šťouchaným bramborem, hráškem, mrkvičkou a pažitkou


Losos na tymiánu, bazalce, citrónu se šťouchaným bramborem, hráškem, mrkvičkou a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
losos3 x 150 g
tymián3 větvičky
bazalka3 - 4 menší lístky
mořská sůl dle chuti
citron1/2 ks
olivový olej dle potřeby
česnek1 stroužek
Příloha:
Ghí1,5 lžíce
brambory5 ks
mrkev3 ks
hrášek3 hrsti
bílá cibule1 ks
šalotka1 ks
pažitka dle potřeby
Postup přípravy:

Rybičky my rádi a lososa obzvlášť, ryby se snažím zařazovat často jen tatínek už nemá čas na jejich chytání. Na lov lososa manžela posílat rozhodně nebudu. Pro lososa si jezdíme jedině do Makra a musím říct, že kvalita jejich ryb je přímo báječná.

Jednotlivé porce lososa pokapeme citrónem, osolíme a nandáme na něj čerstvý tymián a bazalku. Množství koření je orientační, nechceme "zabít"chuť ryby. Přiklopíme alobalem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si dáme vařit brambory, které si pokrájíme, dáme do vody, osolíme. Během této doby si dáme uvařit v páře mrkev a hrášek. Máme volné ruce, takže jich využijeme a orestujeme si šalotku a bílou cibulku na Ghí. Když jsou brambory uvařené, rozšťoucháme je, přidáme orestované cibulky a zeleninu uvařenou v páře, pokrájenou pažitku a promícháme. Na olivovém oleji orestujeme česnek. Ve výpeku z česneku upečeme lososa, nejprve kůží dolů. Servírujeme společně.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno