Pažitka
Název:

Losos pečený na soli


Losos pečený na soli


Ingredience:
Ingredience:
steak z lososa4 ks
malý bílý jogurt2 ks
hrubozrnná mořská sůl1 kg
citronová (limetková) šťáva dle chuti
pokrájený kopr hrst
cukr dle chuti
bílý pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Nejíte u vás kapra? Nebo se bojíte kostí? Tak má pro vás tip na jednoduchou a velmi dobrou verzi lososa.

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut.

Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.

Podávat můžeme s uvařeným bramborem, nebo bramborovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno