Ingredience: | |
steak z lososa | 4 ks |
malý bílý jogurt | 2 ks |
hrubozrnná mořská sůl | 1 kg |
citronová (limetková) šťáva | dle chuti |
pokrájený kopr | hrst |
cukr | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Nejíte u vás kapra? Nebo se bojíte kostí? Tak má pro vás tip na jednoduchou a velmi dobrou verzi lososa.
Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut.
Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.
Podávat můžeme s uvařeným bramborem, nebo bramborovým salátem.
Podrobné info: