Pažitka
Název:

Losos s bramborovou kaší a smetanou


Losos s bramborovou kaší a smetanou


Ingredience:
Ingredience:
losos150 - 200 g
brambory4 ks
zakysaná smetana100 g
smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko dle potřeby
extra panenský olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
rozmarýn špetka
máslo plátek
Postup přípravy:

Vzhledem k tomu, že losos je nejoblíbenější ryba u nás v Česku, tak si myslím, že variací a receptů na něj není nikdy dost. Tento recept je založen na jednoduchosti a přirozené chuti všech surovin.

Nejdřív si udělejte bramborovou kaši. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Vložte kousky brambor do hrnce s osolenou vodou a uvařte je. Mělo by to trvat tak 15 - 20 minut. Až budou brambory uvařené, tak je sceďte, přidejte k nim plátek másla a podle oka smetanu nebo mléko. Brambory buď prošťouchejte, nebo rozmixujte tyčovým mixérem a podle chuti dosolte. Lososa osolte, opepřete a vmasírujte do něj olivový olej a sušený rozmarýn. Pánev si dejte rozehřát na sporák. Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a položte lososa kůži na pánev. Lososa opečte z obou stran. Kůži můžete opéct prudce, ale až ho otočíte, tak plamen ztlumte a opékejte ho spíš pomalu. Losos by neměl být vysušený, uvnitř může být klidně i syrový, pokud vám syrové ryby nevadí. Lososa podávejte s bramborovou kaší a doplňte ho zakysanou smetanou, kterou jemně osolte a opepřete.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno