Pažitka
Název:

Losos s čočkovým ragú


Losos s čočkovým ragú


Ingredience:
Ingredience:
losos4 větší filety (nebo 8 malých)
čočka100 g
kořenová zelenina50 g
cibule30 g
česnek4 stroužky
kuřecí vývar20 ml
citron1 ks
máslo2 lžíce
mouka1 lžička
cukr1 lžíce
tymián2 větvičky
sůl špetka
černý pepř špetka
ocet balsamiko dle chuti
čerstvá máta na dochucení
olej trochu
Postup přípravy:

Trošku divoká kombinace čočky a lososa, ale za to příjemně překvapující. Vřele doporučuji vyzkoušet. (u nás skoro vylízané talíře)

Čočkové ragú:
Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a kořenovou zeleninu na kostičky. V hlubší pánvi orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a ještě chvíli dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jíškou. Poté ještě cca 10 minut provaříme. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimícháme ještě oříšek másla.

Losos:
Lososa osolíme a opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpáleného oleje na cca 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhé strany. Pánev odstavíme a necháme ještě chviličku "dopéct". Před podáváním pokapeme lososa citronovou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno