Pažitka
Název:

Losos se šťouchaným bramborem a špenátovým pyré


Losos se šťouchaným bramborem a špenátovým pyré


Ingredience:
čerstvý losos150 g
brambory300 g
baby špenát150 g
parmazán1 lžička
piniové oříšky (můžete použít i kešu nebo mandle)10 g
česnek1 stroužek
extra panenský olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Rybu kupujte zásadně čerstvou a nejlépe tentýž den ji připravte.

Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Až budou hotové, vytvoříme z nich brambory šťouchané, žádná věda ;-). Dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami, pokud máme.

Pro přípravu špenátového pyré si spaříme baby špenát  3-5 minut ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, přidáme oříšky, parmazán, česnek, trochu soli a pomocí ručního mixéru vytvoříme pyré.  Lososa ochuceného solí a pepřem opečeme z obou stran. Dle požadovaného stupně propečení (já nejraději médium) a necháme na pánvi opékat z každé strany zhruba 5 minut. Můžeme na závěr přidat trochu citrónu, ale v případě čerstvé a kvalitní ryby to nebude potřeba. 

Energické hodnoty:

Sacharidy 50 g
Bílkoviny 35 g
Tuky 15 g
Energie 500 kcal

Nutričně kvalitní jídlo, při jehož konzumaci vám poděkuje nejen vaše tělo, ale i vaše chuťové pohárky. Losos, obsahující důležité omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny a minerály ( Mg, Na, K, vitamín C, D, E B6 a B12), je určitě tou správnou volbou pokud chcete požadavkům na přísun rybího masa během týdne učinit za dost. 

Tipy: Rybu kupujte zásadně čerstvou a nejlépe tentýž den ji připravte. Určitě peněz navíc nebudete litovat a dopřejete si vskutku gurmánský zážitek, při čemž v podstatě nezhřešíte. V případě redukční diety určitě odstraňte kůži z filetu a vůbec nemyslete na to jak je ta křupavá kůžička dobrá. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno