čerstvý losos | 150 g |
brambory | 300 g |
baby špenát | 150 g |
parmazán | 1 lžička |
piniové oříšky (můžete použít i kešu nebo mandle) | 10 g |
česnek | 1 stroužek |
extra panenský olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Rybu kupujte zásadně čerstvou a nejlépe tentýž den ji připravte.
Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Až budou hotové, vytvoříme z nich brambory šťouchané, žádná věda ;-). Dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami, pokud máme.
Pro přípravu špenátového pyré si spaříme baby špenát 3-5 minut ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, přidáme oříšky, parmazán, česnek, trochu soli a pomocí ručního mixéru vytvoříme pyré. Lososa ochuceného solí a pepřem opečeme z obou stran. Dle požadovaného stupně propečení (já nejraději médium) a necháme na pánvi opékat z každé strany zhruba 5 minut. Můžeme na závěr přidat trochu citrónu, ale v případě čerstvé a kvalitní ryby to nebude potřeba.
Energické hodnoty:
Sacharidy 50 g
Bílkoviny 35 g
Tuky 15 g
Energie 500 kcal
Nutričně kvalitní jídlo, při jehož konzumaci vám poděkuje nejen vaše tělo, ale i vaše chuťové pohárky. Losos, obsahující důležité omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny a minerály ( Mg, Na, K, vitamín C, D, E B6 a B12), je určitě tou správnou volbou pokud chcete požadavkům na přísun rybího masa během týdne učinit za dost.
Tipy: Rybu kupujte zásadně čerstvou a nejlépe tentýž den ji připravte. Určitě peněz navíc nebudete litovat a dopřejete si vskutku gurmánský zážitek, při čemž v podstatě nezhřešíte. V případě redukční diety určitě odstraňte kůži z filetu a vůbec nemyslete na to jak je ta křupavá kůžička dobrá.
Podrobné info: