Pažitka
Název:

Losos v citronové strouhance s koprovým přelivem


Losos v citronové strouhance s koprovým přelivem


Ingredience:
Ingredience:
losos s kůží300 g
koření na ryby špetka
citronová strouhanka dle potřeby
Omáčka:
máslo1 lžíce
mouka na jíšku trochu
sušený nebo čerstvý kopr dle chuti
smetana1 kelímek
citron1 ks
sůl špetka
pepř špetka
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Inspirace na lehký letní oběd, který je plný vitamínů.

Připravíme si lososa, kterého lehce osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v citronové strouhance, dostupné ve zdravé výživě. Na plech dáme pečící papír, který lehce pokropíme olejem, dáme plátky lososa a upečeme do zlatova asi tak na 30 minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme velkou lžíci másla a přidáme hladkou mouku, abychom udělali jíšku. Prohřejeme, přidáme trochu vody a provaříme. Pak přidáme kopr, smetanu, dochutíme solí pepřem a trochou cukru. Nakonec omáčku zjemníme citronovou šťávou z půlky citronu. Jako přílohu jsem volila pečené brambory na rozmarýnu v alobalu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno