Ingredience: | |
losos s kůží | 300 g |
koření na ryby | špetka |
citronová strouhanka | dle potřeby |
Omáčka: | |
máslo | 1 lžíce |
mouka na jíšku | trochu |
sušený nebo čerstvý kopr | dle chuti |
smetana | 1 kelímek |
citron | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
cukr | dle chuti |
Inspirace na lehký letní oběd, který je plný vitamínů.
Připravíme si lososa, kterého lehce osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v citronové strouhance, dostupné ve zdravé výživě. Na plech dáme pečící papír, který lehce pokropíme olejem, dáme plátky lososa a upečeme do zlatova asi tak na 30 minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme velkou lžíci másla a přidáme hladkou mouku, abychom udělali jíšku. Prohřejeme, přidáme trochu vody a provaříme. Pak přidáme kopr, smetanu, dochutíme solí pepřem a trochou cukru. Nakonec omáčku zjemníme citronovou šťávou z půlky citronu. Jako přílohu jsem volila pečené brambory na rozmarýnu v alobalu.
Podrobné info: