Pažitka
Název:

Losos v cizrnovém těstíčku s bylinkami a šťouchaným bramborem


Losos v cizrnovém těstíčku s bylinkami a šťouchaným bramborem


Ingredience:
Ingredience:
losos200 g
cizrnová mouka hladká dle potřeby
bazalka4 lístečky
sušená petrželová nať špetka
tymián dle chuti
limetka1/2 ks
citron1/2 ks
sůl dle chuti
voda dle potřeby
brambory2 - 3 ks
cibule1 ks
olivový olej dle potřeby
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Rybičky my rádi a losos patří mezi naše nejoblíbenější. Neustále přemýšlím jak jej připravit, aby nás neomrzel. Dlouho jsem si hrála s představou, že mu opatřím nějaký župánek v podobě těstíčka, a když jsem začala experimentovat s cizrnovou moukou, tak mě blesknul hlavou nápad a župánek byl na světě.

Filet lososa omyjeme, osolíme, lehce pokapeme šťávou z citrónu a limetky, posypeme špetkou tymiánu, přiklopíme alobalem a necháme odležet dvě hodiny. Připravíme si těstíčko, ve kterém lososa obalíme. Na těstíčko budeme potřebovat šťávu z limetky, citrónu, pár lístečků bazalky, špetku sušené petrželky, tymián, vodu a cizrnovou mouku. Z uvedených surovin vytvoříme hustější těstíčko, ve kterém celého lososa obalíme. Dáme na rozehřátou pánev s olivovým olejem, kůží dolů, a rovnoměrně opečeme ze všech stran. Podáváme se šťouchaným bramborem. K uvařeným bramborám přidáme na Ghí orestovanou cibulku, dosolíme a promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno